De lopers

… onze ‘runners’ tijdens de Roparun…

Patrick De Smet

Patrick De Smet

Loper, teamkapitein

Hallo, mijn naam is Patrick De Smet beter gekend als Patje. Ik heb zonet de eerste halve eeuw gepasseerd. Sporten is een passie en geef al jaren jeugdbadminton trainingen. Verder heb ik in een vorig leven enkele halve marathons gelopen; 3 x de dodentocht uitgewandeld, langeafstand gezwommen en waterpolo gespeeld. Ik loop mee in de hoop dat door de opgehaalde bijdrages het leed van deze zieke kindjes wat draaglijker kan worden gemaakt.

Jos Sarens

Jos Sarens

loper

ik ben Jos en blijkbaar ben ik met Patje de ouderdomsdeken in de ploeg. Hopelijk kunnen wij het jong geweld bijbenen op deze, alleszins voor mij nieuwe sportieve uitdaging. Mijn enthousiasme voor dit unieke project wordt nog aangewakkerd omdat het voor een goed doel is, een lokaal en welbepaald doel. Ik zal dan ook mijn best doen om beide facetten van dit fundraising- en sportsproject samen met mijn team tot een goed einde te brengen... met hopelijk heel veel pret onderweg!

Lien Baert

Lien Baert

loper

Ik ben Lien, 36 jaar, en ben steeds in voor een sportieve uitdaging!
Ben turnjuf en heb gedurende mijn ‘sportcarrière’ van vele sporten geproefd (turnen, volleybal, handbal, badminton, rugby, zwemmen, voetbal, fitness, spinning,...) maar hou het nu voorlopig bij badminton en lopen. Tussen mijn kinderen door liep ik, uit tijdsgebrek om in ploeg te sporten, om de zwangerschapskilootjes te doen verdwijnen en de conditie aan te scherpen tot ik er eigenlijk begon van te genieten. Van de ladies run, over naar ‘van 5 tot 10 km’, de 10 miles door Antwerpen, ronde van Grembergen, dwars door Vlaanderen en de 20 km door Brussel lijkt de Roparun een zeer fijn volgend te bereiken punt! En als dit dan nog eventjes voor het goede doel kan, is dit helemaal top!

Ilse Stevens

Ilse Stevens

loper

“Hallo, ik ben Ilse Stevens, woonachtig in Aalst, en in mijn vrije tijd hou ik mij bezig met (lange afstands)lopen, fietsen, wandelen (o.a. reeds een aantal keer de Dodentocht)/met rugzak + tent rondtrekken. Tot 2 jaar terug heb ik ook actief rugby gespeeld.
Ik draag graag mijn steentje bij in het teamwerk van fondsenwerving voor een draaglijker bestaan voor kankerpatiënten en kijk uit naar de sportieve uitdaging die de Roparun zelf is!”

Luc Demaeyer

Luc Demaeyer

Loper

De Roparun vormt voor mij een dubbele uitdaging:
- bijdragen tot het verzamelen van fondsen voor een goed doel;
- tevreden om deel te mogen uitmaken van een sympathiek team;
een loopestafette is geen te onderschatten inspanning; maar dat staat evenwel niet in verhouding met de mentale en fysieke pijn die een kankerpatiënt voelt.

Franky Van Damme

Franky Van Damme

loper
Griet Callebaut

Griet Callebaut

loper

In mijn vrije tijd sport ik veel, zowel competitief als recreatief, zowel individueel als in teamverband (voetbal, tennis, badminton, lopen...).
Trainen is zoveel leuker als je een doel hebt om naartoe te werken. De Roparun is daarom een ideale manier om mij op sportief vlak uit te leven en als je daarbij een bijdrage kan leveren om het leven van kankerpatiënten draaglijker te maken zie ik geen reden waarom ik het niet zou doen!! Ook in mijn vriendenkring heb ik onlangs kennisgemaakt met deze ziekte, wat mij nog meer motiveert om mee te doen. Onze run is maar klein bier t.o.v. wat deze mensen elke dag moeten doorstaan. Laten we er als team voor gaan!

Ingeborg Van Vaerenbergh

Ingeborg Van Vaerenbergh

loper

Ik word als verpleegkundige dagelijks geconfronteerd met mensen die ongeneeslijk ziek zijn. In 2010 heb ik al eens meegelopen met team83 en ik wil dat graag opnieuw doen voor mensen die het nodig hebben. Als mijn inspanning de kwaliteit van hun leven kan helpen verbeteren, is het de moeite waard en wil ik met plezier "eventjes" afzien.

Thierry Stas

Thierry Stas

loper

Ik ben Thierry, woonachtig in Baasrode en ben vermoedelijk - altijd opletten als het over leeftijd gaat - één van de benjamins van de groep. Ik ben namelijk nog maar net de 20-er jaren ontgroeid en roparun 2014 wordt mijn eerste deelname.
Van kindsbeen af heb ik altijd graag gesport: een aantal jaren ge-omnisport, vele jaren gevoetbald en de laatste jaren heb ik mij ook aan badminton gewaagd. Tussendoor is lopen altijd een constante geweest als tijdverdrijf.
Toen men mij afgelopen zomer vroeg mee deel uit te maken van Team 83 heb ik niet lang getwijfeld: de combinatie van een sportieve uitdaging en kunnen bijdragen tot een goed doel is iets waar ik mij echt goed bij voel. Bovendien heb ik ondertussen al mogen ervaren dat Team83 en supertof team is met een zeer sterke teamspirit.
Ik kijk alvast uit naar het eerstvolgende pinksterweekend!
Rotterdam, here we come!

De fietsers

… doen hun best om de juiste route te volgen…

Kamiel Van Belle

Kamiel Van Belle

fietser

Geboren en getogen Baasrodenaar die graag een sportieve uitdaging aangaat met de fiets. Mijn betrachting is om dit jaar, samen met mijn vrouw, voor de 3° maal de Mont Ventoux ofte ‘’reus van de Provence’’ op te rijden. Eveneens voor het goede doel, nl. Kindercardiologie UZ Leuven.
Als ouderdomsdeken van de ploeg, ik word 70, neem ik voor de 6° maal deel. Blij omdat ik weer de gelegenheid krijg om mijn steentje, in teamverband, bij te dragen om de meest vreselijke ziekte te helpen verzachten. Het voorbije jaar werd ik in mijn familie en vriendenkring geconfronteerd met die nietsontziende ziekte, kanker genaamd. Met een nog groter enthousiasme dat uitstraalt van het ganse team wil ik terug de uitdaging aangaan, want dat is Roparun, om samen met de ganse ploeg Rotterdam te bereiken .

Alex Remue

Alex Remue

fietser

Ik ben Alex, ondertussen de kaap van 50 gepasseerd, woonachtig in Lennik, gehuwd met Katty en vader van Joren en Jens. In mijn vrije tijd ben ik vooral supporter van mijn twee volleyballende zonen, help ik hier en daar in hun volleyclub Kruikenburg Ternat en probeer ik vooral gewoon te genieten van het leven en mijn gezin. Het Roparun-gebeuren heb ik pas echt ontdekt nadat enkele vrienden de voorbije edities hebben deelgenomen. Hun enthousiasme en inzet voor het goede doel hebben me overtuigd om het ooit zelf te proberen en een steentje bij te dragen aan de strijd tegen kanker. En nu krijg ik terug de kans om reeds voor de derde maal deel te nemen. Voor mij wordt het opnieuw een heel avontuur maar met de steun van familie, vrienden en enkele doorwinterde Roparunners van Team 83 kijk ik er opnieuw met veel goesting en vertrouwen naar uit.

Nina De Vos

Nina De Vos

fietser

Ik ben Nina De Vos en mag voor de derde keer deelnemen aan de roparun, editie 2014. Ik ben graag actief bezig (reizen, fietsen, zwemmen, yoga, film en cultuur,…) Maar roprarun dat is echt speciaal! Met z’n allen ten volle gaan voor hetzelfde doel: geld inzamelen voor mensen die vechten tegen kanker. En dat sociaal gebeuren wil ik ook dit jaar niet missen. Vorig jaar heb ik voor de eerste keer de drie volle dagen alles gegeven: kaart lezen, met het busje rijden, de lopers aanmoedigen, een eindje meefietsen,…en vooral weinig slapen. In 2014 kruip ik op de fiets op en probeer ik onze lopers de juiste weg te wijzen. Ik heb er enorm veel goesting in, samen met mijn team! Go go go team 83!

Monique Heirman

Monique Heirman

fietser

Hallo ik ben Monique Heirman
Vorig jaar heb ik de 1ste keer meegefietst met RR , een heel mooie en boeiende ervaring !
Ook dit jaar ben ik blij dat ik er weer bij mag zijn !
Een heel toffe sportieve bende met allen één doel voor ogen : zoveel mogelijk geld inzamelen om mensen met kanker en hun naaste (n) het leven aangenamer te maken !

Coördinatie

… zorgen er voor dat er niet te veel mis loopt…

Johan L’Ecluse

Johan L’Ecluse

coördinator

Ik ben Johan L’Ecluse, gepensioneerd, gehuwd met Annette De Picker, vader van Filip en Tom en de fiere grootvader van Nina en Leto. Vorig jaar heb ik als chauffeur een eerste maal met Team83 deelgenomen aan de Roparun. Ik ben dan ook bijzonder dankbaar dat ik dit jaar aan de editie 2014 opnieuw kan deelnemen. Ik ga, samen met Freddy, de coördinatie verzorgen tijdens het Roparun-weekend en proberen om alles vlot te laten verlopen. Op deze manier wil ik een kleine bijdrage leveren om het leven van kankerpatiënten aangenamer te maken.

Freddy Van De Velde

Freddy Van De Velde

coördinator

Dag allemaal , ik ben Freddy Van de Velde , 57 jaar en gehuwd met Viviane. Ik ben de pa van Els en Veerle en de peter van Lennert, Linde, Lune en Bente.
Ik ben lid van AC Denderland, van wandelclub De Bleinen, van twee visclubs en van dansschool De Proft. Ik hou ook van lekker eten, film en reizen.
Ik heb ondertussen al heel wat wandelervaring opgedaan: trektochten door Alpen en Pyreneeën, 8 dodentochten, GR20 in Corsica…
Geen tijd om mij te vervelen dus. Met ACDL liep ik al tweemaal mee met de Roparunlopers tussen Opstal en Dendermonde. Ik proefde dus reeds van de speciale sfeer rond het evenement.
Toen mijn makker Johan L’Ecluse mij vorig jaar vroeg om hem te assisteren bij het kaartlezen was ik direct gewonnen voor een eerste deelname, die ik dan uiteindelijk als loper mocht doen. Dit jaar ga ik samen met Johan de coördinatie van ons tijdens de eigenlijke Roparun doen en zorgen dat alles zo vlot mogelijk verloopt.
Een sportief gebeuren ondersteunen en daarmee nog een goed doel dienen, zeg nu zelf, er zijn niet veel mooiere dingen in het leven.
Blij dat ik er bij kan zijn.

Chauffeurs/begeleiders

… zorgen voor tijdige aflossing, veilig vervoer en zoveel meer …

Stefaan Van Vaerenberg

Stefaan Van Vaerenberg

chauffeur - begeleider / ICT
Bart Vackier

Bart Vackier

chauffeur - begeleider

Ik ben Bart Vackier heb een traiteurzaak in Baasrode en ga nog werken als chauffeur in het OCMW van Dendermonde. Ik vervoer daar de maaltijden naar verschillende dienstencentra en rusthuizen.
Omdat ik heel graag met de wagen rij, heel graag landschappen, streken en plaatsen van onze buurlanden verken,vind ik dit wel een uitdaging om voor jullie chauffeur te zijn.
En omdat ik voor Roparun iets wil doen.

Paul ‘Pol’ Sijsmans

Paul ‘Pol’ Sijsmans

chauffeur - begeleider

Ik ben Pol, een halve eeuw geleden geboren in het Turnhoutse Kempenland, en eerder bij toeval in Dendermonde verzeild geraakt. De lokroep van de liefde doet een mens provinciegrenzen oversteken. De lokroep van Team83 Ros Beiaardrunners zal nu ook landsgrenzen doen vervagen.
“We zitten met een probleemke”, zei Patje me een week voor aanvang van de RR 2014. “We hebben iemand te kort.” Waardoor ik diezelfde avond – opnieuw geheel per toeval – in Team83 gerold ben. Waar men beroep zou kunnen doen op vele mijner vaardigheden en interessedomeinen, zoals wandelen (sorry, dat gaat te traag om tijdig Rotterdam te halen), koken (sorry, de cateringploeg zit al vol), tuinieren (maar meneer, we zullen onderweg geen tijd hebben om de bloemetjes buiten te zetten), de schone letteren (hebt ge echt niks beters om ons enthousiasme op te wekken), Scandinavische crimi’s (bangelijk) en kamelen (wat? kamelen?? Als we die tegenkomen zijn we geheid de verkeerde richting uit aan het gaan). Tja, wat dan wel? Of hij misschien over een rijbewijs beschikte? Ja, dat had hij, zodat ze me alsnog als chauffeur inlijven konden. En zo ben ik blij om alsnog mijn steentje te kunnen bijdragen aan dit o zo hartverwarmende project. Voor allen die we hiermee helpen kunnen.

Marnix De Schryver

Marnix De Schryver

chauffeur - begeleider

Ik ben Marnix De Schryver en ik hou van fietsen, lopen en bergtochten (actief) en van alle sporten (passief). Vooral fysieke uitdagingen zijn mijn ding. Mijn niet-sportieve interesse gaat naar geschiedenis (Wereldoorlog I), film (Tarantino, Fassbinder & Heimat) muziek (Pink Floyd, Led Zeppelin & Bowie).
Ik ben lid van WTC Buslotfietsers en van AC-Denderland. Bij de ‘Buslotters’ zit ik ook in het bestuur. Via Denderland heb ik Patje leren kennen en wil met steentje bijdragen om op een sportieve manier geld in te zamelen voor het kankerfonds. Ik ben blij dat ik deel mag uitmaken van dit enthousiaste team en zal mijn best doen in het zoeken naar sponsering en meehelpen bij alle mogelijke activiteiten. Voor de ROPA-run 2014 ben ik begeleider/chauffeur van één van beide teamvolgwagens en misschien kan mijn kennis van fietsmechaniek van pas komen.
“Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better” (Samuel Becket)

Marc Triempont & Godelieve Putteman

Marc Triempont & Godelieve Putteman

chauffeur - begeleider

Hallo, ik ben Triempont Marc 58 jaar , gepensioneerd en lid van de sportraad Dendermonde.
Na 3 jaar helpen op de Vlasmarkt tijdens de Roparun wordt het tijd om de lopers te begeleiden. Samen met mijn echtgenote Putteman Godelieve gaan we op pad, en wel met de motorhome die ons gratis ter beschikking gesteld wordt door ALPHA MOTORHOMES (waarvoor een hartelijke dankjewel)

Kiné

… zorgen er voor dat pijnlijke en vermoeide spieren als ‘nieuw’ worden…

Jill De Hauwere & Annelore Van Der Jeught

Jill De Hauwere & Annelore Van Der Jeught

kiné

Tot twee jaar geleden stonden we telkens trouw op post aan de kant van de weg om alle Roparunners een hart onder de riem te steken. Het doet ons dan ook iedere keer weer deugd te zien dat er zoveel sportievelingen zich vrijwillig inzetten voor het goede doel. Ondertussen zullen wij het tweede jaar op rij zelf ons steentje bijdragen! Niet op de fiets of met een paar “nikes” aan de voeten, want dat zou ons petje te boven gaan, maar wel als kinesisten. Onze sporters moeten namelijk goed gesoigneerd worden tijdens hun rustmomenten en dat is nu net wat wij voor ons rekening zullen nemen. Met trots kunnen we dus zeggen dat Team 83 onze tweede thuis wordt tijdens het komende Pinksterweekend en dat we er met lief en leed zullen voor zorgen dat onze sporters zonder blessures en kwetsuren veilig van Parijs tot in Rotterdam geraken.

Catering

… zorgen voor de onmisbare gezonde calorieën en zoveel meer…

Nele De Nert, Sofie De Nert & Mien Van Remortel

Nele De Nert, Sofie De Nert & Mien Van Remortel

catering

Onze enthousiaste ‘chefs’...
Hun slogan : ‘nous avons la coeur à la place juste... !’

Foto/video

… zorgt voor fijne foto- en videoherinneringen …

Marc Huybreghts

Marc Huybreghts

Foto & video

Mijn taak binnen het team 83 is om foto- en videomateriaal te maken.
Op deze manier wil ik mijn erkenning voor de inzet van iedereen van het team tonen en mijn steentje bijdragen tot het succes hiervan.
Maar ook omdat lopen, fietsen, kiné, catering, … niet direct dingen zijn die mij liggen.