Team 83 ‘roparunt’ meer dan 22.000 euro bij elkaar

Door Joost Van Liefferinge – www.persinfo.org – op wo, 07/08/2013 – 15:54aankomst Rotterdam

MERCHTEM – ‘Team 83’, waaronder enkele lopers van de ‘Merchtemse Doorenlopers’, heeft eerder dit jaar dankzij deelname aan de de estafetteloop Roparun in totaal ruim 22.000 euro kunnen schenken aan goede doelen in de regio.

Op 19 mei passeerde de Roparun karavaan, een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs naar Rotterdam, door Merchtem. Joggingclub de Doorenlopers organiseerde er, met de steun van het gemeentebestuur, de nodige festiviteiten om alle lopers een warme doortocht te doen beleven. Team 83, waar drie Doorenlopers Laetitia Sacré, Edwin Van Hauwermeiren en Jan Vyt (van links naar rechts) in meeliepen, samen met Eric Follaets (in het geel), werd natuurlijk met de nodige luister toegejuicht.

Team 83 nam al voor de vijfde maal deel. Het team bestaat in totaal uit 24 personen die allen hebben meegeholpen. Tijdens de Roparun werd gelopen voor het goede doel. Team 83 is bijzonder trots aan te kondigen dat een totaal van 22.290 euro werd geschonken aan verschillende projecten dankzij de lopers en hun sponsors: 7.500 euro ging naar Roparun, 2.890 euro ging naar het kinderkankerfonds, 2.400 euro werd geschonken aan het OLV ziekenhuis in Asse voor een  project met waakdozen (stervensbegeleiding). Think Pink (borstkanker) kreeg 2.500 euro. Tot slot werd ook nog 7.000 euro geschonken aan Sint Blasius in Dendermonde  voor het project “creatieve therapie”.

Voor de statistieken : Team 83 liep de volledige afstand van 520km aan een gemiddelde snelheid van 11,4 km/u en de teller van de Roparun totaalopbrengst staat momenteel al op meer dan 5,5 miljoen euro.

(Foto : Jean-Paul Vanderelst)